Handsprit 75%, 500ml

från Stockholms Bränneri.

Som en reaktion på rådande pandemi Covid-19 började Stockholms
Bränneri förvandla resterna från ginproduktionen till handrengörare.
Handspriten är återfuktande med en lätt doft av gin.
Kan ej förtäras

Har inget annat rengöringsmedel än Gysingesåpa hemma. Det går att rengöra precis allt ... Hela hemmet, bilarna, husbilen och hunden blir skinande rena. Dessutom luktar det nystädat varje dag.

Johan

Gysingesåpa/Linoljesåpa

Nytt namn men samma fantastiska såpa. Miljövänligare än någonsin, märkt med Svanen.

Linoljesåpa är tillverkad av biologiskt odlat lin av högsta kvalitet. Fetare och drygare än vanlig såpa, biologiskt lätt nedbrytbar.
Såpan löser smuts redan i kallt vatten och är bland annat bra för rengöring av trä-, sten-, klinker-, kakel- och porslinsytor.
HANDLA

Fotogenlampor från Karlskrona Lampfabrik

Bygger på schweizaren Ami Argands patent från 1784 där en metallisk kon omslutter en bomullsveke. som med kapillärkraften för upp lampoljan till konans topp. Värmen av lågan förgasar lampoljan som brinner i en låga strax ovanför. konans topp. Rätt inställd så brinner alltså inte veken. Hos oss hittar du flertalet fotogenlampor från Karlskrona Lampfabrik.

Handla

Några goda råd om penslar

Att satsa på penslar av god kvalitet är en lönsam investering av flera skäl.

De är lättare att arbeta med eftersom de håller färgen bättre utan att droppa; det är lättare att uppnå ett bra resultat eftersom de är jämnare och tätare i borsten. De är lättare att rengöra, släpper inte borsten lika lätt som mindre bra penslar.
När du tar en paus i målningsarbetet så ställ penseln i en burk med penselolja. När du pausat färdigt är det bara att ta upp den igen och stryka ur den mot en tidning och återuppta målandet. Däremot ska du inte låta penseln stå i lacknafta eller terpentinbad eftersom det »äter« upp penselns borst så att den blir ojämn och förstörd.
Dessa råd gäller för pauser om någon dag. Vid längre uppehåll eller vid byte av kulör ska däremot penslarna rengöras noga.
Vår penselolja kommer från Mandelgren ..


Beslag

Eskilstuna Kulturbeslag

Vi har helgjutna beslag, svensktillverkade efter förlagor från 1850-1950. De finns i förnicklad eller obehandlad mässing.

Alla som ett smycke i sig, ibland räcker det med att byta beslagen för att allt skall kännas nytt igen.Vi startade vår byggnadsvårdsbutik efter att vi själva saknade en plats i den här delen av Östergötland, där vi kunde få inspiration och råd när vi skulle restaurera vårt hus.

Intresset för att bevara det tidstypiska är stort, både av oss och vårakunder. Valet av lokal, tidigare järnhandelns lager från sekelskiftet beläget i Väderstad, var precis det vi letade efter. I byggnaden finns mycket bevarat. Atmosfären är fantastisk och för att förstärka detta ytterligare har vi valt att måla hela lokalen med äggoljetempera vilket skapar en levande miljö och lyfter fram dagsljuset.
I vår butik finns nytillverkade produkter från tidigt 1700-tal till nutid. Vihar satsat på kvalité och tidlös design samt återbruk av bruksföremål som fotogenlampor, fönster och dörrar och en hel del annat. Vårt mål är att våra kunder blir inspirerade när de besöker oss. Vi har hittat hem, hoppas du känner detsamma när du besöker oss.
Varmt välkomna in! CEO Peter Lind & Co
HITTA TILL OSS